keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kiipeily Thaimaassa

Paras paikka Thaimaassa kiipeilyyn on Krabi. Jos olet turistina Bangkokissa halvin tapa on ehdottomasti bussilla tuleminen Bangkokin Southern Terminalista. Halvimmat bussiliput Bangkokista Krabiin on vaivaiset 378 bahtia ja parhaimmat bussit maksavat 1000 bahtia, jotka tunnetaan nimellä "VIP" bus. Busseja Bangkokista Krabiin lähtee aamusta aina ilta yhdeksään asti. Muutamat lentoyhtiöt kuten AirAsia, NokAir ja ThaiAirways tarjoavat lentoja Krabiin. Bussimatka kestää noin 12 tuntia, joten Minne Thaimaasta näkökulmasta illalla lähtiessä pystyy helposti säästämään kuluissa yhden hotelliyön kulut.


Railay on tunnetuin kohde kiipeilystä kiinnostuneilla Krabin matkustajille. Ainoa tapa Railaylle pääsemiseen on vene. Veneitä Krabin suosituimmalta Ao Nang rannalta Railaylle lähtee 10 minuutin välein ja hinta on ainoastaan 60-100 bahtia.

Kiipeilyn aloittaminen onnistuu Railaylla ensikertalaisiltakin, eli aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Myös perheen nuoremmat saavat mahdollisuuden uuden harrastuksen aloittamiseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei Railay tarjoaisi kokeneille kiipeilijöille haasteita. Reittejä Railaylla on yli seitsemänsataa. Kaikki tarvittavat varusteet on vuokrattavissa paikanpäältä, joten omien varusteiden tuominen ei ole tarpeellista.

Vaikka Railay on tunnettu kiipeilystään ei se kuitenkaan tarkoita sitä, ettei auringossa löhöilystä ja uimisesta pystyisi nauttimaan. Osat perheestä voi viettää päivän rannalla kun osa perheestä on nauttimasta kiipeilystä. Monet kokemattomat pelkäävät kiipeilyä korkeista paikoista johtuen mutta tämä on asteittain voitettava pelko.

Mitä kiipeilyyn liittyvä koulutus maksaa Thaimaassa?

Koko päivän hinta on noin 1600 bahtia ja lyhyempi päivä on 800 bahtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti