keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Golf Thaimaassa

Thaimaa golf kohteena on erinomainen. Täysimittaisia golfpaikkoja löydät Thaimaasta yli 150kpl. Edullisimmat kentät ovat Royal Thai Army Golf Courset.

Thaimaan palkkatasot ovat tunnetusti hyvin pienet ja tästä johtuen kentillä näet tavallista enemmän henkilökuntaa.

Suomalaiseen hintatasoon verrattuna myös paikallisen palkkatason hyöty nähdään valmennuksen hinnoissa. MinneThaimaassa blogi on huomannut, että monet lähtevät Pattayalle "golfaamaan" vaikka heidän matkansa suurimpana syynä on löytää thaimaalaisia viehättäviä naisia tai mahdollisesti jopa transvestiitteja. Thaimaassa ei tarvitsekaan olla golfin ammattilainen, jos haluaa mennä kentille.

Hua Hin on tunnettu kohteena ihmisille, jotka ovat lähteneet matkalle pelkästään golfin takia. Hua Hinissa golfin pelaaminen maksaa yleisesti noin 2000 bahtia. Ainoana poikkeuksena sääntöön on Black Mountain, jossa kierrokselle tulee hintaa lähemmäs 4000 bahtia. Toisaalta Black Mountain tunnetaan myös Hua Hinin parhaana kenttänä. Turistina Bangkokissa olevat ihmiset usein matkaavat myös Hua Hiniin ja paikalliset viettävät viikonloppujaan ajoittain Hua Hinissä. Bangkokista ajomatka kestää vaivaiset 2,5 tuntia. Hua Hinin 5 kilometrin pituinen puhdas ranta tekee kohteesta myös houkuttelevan ei golfista kiinnostuneille matkakumppaneille.

Kaikilla Thaimaan golf kentillä on otettava caddy. Thaimaassa caddy on sukupuolirasistinen ammatti, johon hyväksytään ainoastaan naiset. Caddylle annettava juomarahana sopivana pidetään noin 15 bahtia reiältä, joten kierroksen jälkeen on hyvä antaa noin 300 bahtia.

Pattayan golf on monesti tekosyy naisien etsimiselle, kuten aikaisemmin mainittiin. Mainitsemisen arvoisia kenttiä Pattayalla ovat muun muassa The Golf Club lähellä Soi Dianaa and Soi Buakhaoa, Siam Country Club ja Rayong Green Valley Country Club. Positiivista Pattayan golfissa Hua Hiniin verrattaessa on edullisemmat hinnat. Kierrosten hinnat ovat 1000 bahtin luokkaa. Hintatietoiset golfaajat löytävätkin Thaimaan halvimmat golfkentät Pattayalta. Ajomatka Hua Hinille on 2,5 tuntia mutta Pattayalle matka kestää 1 tunti ja 45minuuttia.

Monesti valmismatkojen ostajat lähtevät Suomesta Phuketiin. Phuket tunnetaan kalliina kohteena eikä myöskään golf ole asian suhteen poikkeus. Kenttien määrä on varsin pieni Phuketissa verrattuna vaikkapa Pattayaan mutta kenttien laatu on myös erinomainen. Voit olettaa maksavasi kierroksesta jopa enemmän kuin luksustasoisessa eurooppalaisessa klubissa. Kenttiä Phuketissa ovat Red Mountain Golf Club Phuket (kierros 5700 bahtia) Lock Palm Golf Club Phuket (kierros 4400 bahtia) Blue Canyon Country Club (kierros 5600 bahtia) Phuket Country Club (kierros 4000 bahtia) Mission Hills Phuket Golf Resort & Spa (kierros 4500 bahtia).

Thaimaa tunnetaan korruptiosta eikä myöskään sääntöjä noudateta golfissa kuin harvoilla kentillä, kuten länsimaissa on totuttu. Saatat siis hyvinkin nähdä ihmisiä, jotka pelaavat kentällä ilman Green Cardia. Thaimaalaiset ovat myös tunnettuja myöhästelystä, joten ei kannata odottaa myöskään kierrosten alkavan ajallaan.

Toivottavasti pidit ja sait hyödyllistä tietoa tästä MinneThaimaassa golf kirjoituksesta.

2 kommenttia:

  1. Eihän Thaimaalaiset pelaa tämän hintatason kentillä.Näillä pelaa ainostaa länsimaiset ,Korealaiset sekä Japanilaiset turistit.

    VastaaPoista
  2. Edullisimmat kentät ovat Royal Thai Army Golf Courset, joissa köyhemmät thaimaalaisetkin voivat pelata.

    Varakkaammat thaimaalaiset tietysti pelaavat missä he haluavat.

    VastaaPoista